Fii tolerant pentru a fi tolerat!

dscf0226„Acceptarea, toleranța și iertarea sunt lecțiile de viață ce ne străbat întreaga viață.” ( Jessica Lange)
„Toleranța ar trebui să fie prima lege a supraviețuirii.”
Pornind de la aceste două citate, liderii (ciobănășii și nu numai) din G.I. „Radu de la Afumaț”i Rm. Vâlcea și-au propus să atingă în această activitate o arie de dezvoltare aparte (cea spirituală) cu o temă pe măsură: Toleranța religioasă. Fiecare unitate și-a pregătit din timp o prezentare, cât mai interesantă și originală a unei religii.
Astfel, rând pe rând, unitățile prezente și-au prezentat produsele muncii: Unitatea Sf. Constantin Brâncoveanu a prezentat Catolicismul și Iudaismul; Unitatea Floare de Colț-Ortodoxismul; Unitatea Cozia-Budhismul; Unitatea Piatra Craiului-Islamismul; Unitatea Roza Vânturilor-Hinduismul.
Un moment aparte l-a constituit întâlnirea cercetașilor din grupul nostru cu cercetași aparținând cultului adventist, însoțiți de liderii Mari și Gusti Angheluță.
Conluzia pe care au tras-o cercetașii prezenți este aceea că trebuie să îi acceptăm pe cei de lângă noi așa cum sunt, pentru că toți suntem OAMENI, indiferent de culoarea pielii, etnie, religie, statut economic sau social.
„Religia este ca o pereche de pantofi. Îți alegi una care ți-se potrivește, dar nu mă obliga să-ți port pantofii!”
Seara s-a încheiat cu o recompensă pentru efortul depus de cercetași: cântece și dans.
Felicitări tuturor celor implicați, iar până la o nouă activitate, nu uitați: „BE PREPARED!”

 

Galerie foto:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *