Fii om si planteaza un pom!

dscf9883Cercetașul iubește natura și natura la rându-i îl iubește pe cercetaș. Iar astăzi, mai mult ca oricând, cercetașii din GI Radu de la Afumați Rm. Vâlcea și-au arătat grija și iubirea față de natură. Și natura le-a răspuns pe măsură cu un soare prietenos și o vreme prielnică pentru buna desfășurare a activității pe care și-au propus-o.

La ultima vizită a cercetașilor la biserica de pe dealul Cetățuia, aceștia au promis preotului Emanoil Bărbuț că se vor întoarce pentru a planta copaci pe acest deal. Iar astăzi și-au onorat promisiunea. Înarmați cu ustensilele de lucru, dar și cu puieți de brad, liliac și magnolie au pornit hotărâți spre destinație. Aici au fost primiți de gazdă, preotul Bărbuț un bun prieten al lor și un mare iubitor de copii, care le-a arătat zona unde pot planta. Toți cercetașii prezenți, indiferent de vârstă, s-au implicat cu ardoare în săpat și plantat.

Scopul acestei acțiuni a fost, pe lângă cel al onorării unei vechi promisiuni și acela de a-i face pe cercetași să conștientizeze importanța copacilor pentru calitatea mediului, pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, dar și rolul educativ, de responsabilizare pe care îl are gestul nobil de a sădi un copac.

„Copacii sunt efortul nesfârșit al Pământului de a vorbi cu cerul.” (Rabindranath Tagore)

 

Galerie foto:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *