Pe urmele strabunilor

dscf971622 octombrie 2016. Ora 6.45. Casa Științei. În sfârșit au sosit data și ora mult așteptate. Cercetașii din GI Radu de la Afumați așteaptă cu nerăbdare autocarele care o să-i ducă în excursie la Alba Iulia. În sfârșit, plecăm. În ciuda frigului și a ploii de afară, atmosfera din autocare este una plină de veselie și exuberanță. Ajungem la Alba. Ploaia și-a pierdut din intensitate, dar este prietena noastră fidelă. Este cu noi.

Primul obiectiv: Catedrala Reîntregirii Neamului. Pe patrule o vizităm, apoi mergem în zona amenajată cu moaștele Sf. Nicolae, unde cercetașii primesc binecuvântarea și sunt miruiți.

Ne regrupăm și facem o sesiune de shopping. Toți cercetașii își cumpără suveniruri.

Plecăm spre cel de al doilea obiectiv: Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii, unde suntem așteptați de un prieten cercetaș, din CL Axente Sever Alba Iulia, Rareș Diodiu, căruia îi mulțumim pentru sprijin și disponibilitate. Începem turul Muzeului, iar Rareș este unul dintre ghizi. Cercetașii primesc cu mult interes informații interesante despre trecutul neamului nostru, dar și despre civilizațiile care au populat aceste locuri. Ajungem și în Sala Unirii, locul unde la1 Decembrie 1918 s-au semnat documentele Marii Uniri.

Terminăm turul Muzeului și ieșim în piață unde, surpriză: prietena noastră ploaia a decis să ne lase să vizităm Cetatea fără ea. Începem turul Cetății. Mergem spre Poarta III și Obelisc. Urmează un tur al Cetății prin șanțuri și apoi Traseul celor trei fortificații, un traseu plin de lucruri interesante (locul de execuție, tunurile de apărare, etc).

Ne strângem la autocare și cu regretul că timpul a trecut prea repede plecăm spre casă.

Obosiți, dar cu satisfacția unei zile reușite. ajungem acasă unde suntem așteptați de către părinți dar și de prietena noastră Ploaia.

 

Galerie foto:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *